Volleybalsters verliezen tweede groepswedstrijd van Amerika

DeLuna

De Nederlandse volleybalsters hebben de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen tegen Amerika verloren met 3-2. Na de verrassende overwinning op de nummer drie van de wereld, China, was Amerika helaas net te sterk voor de Nederlandse dames. In vijf sets werd er verloren: 18-25, 25-18, 21-25, 25-20, 15-8. 

Nederland begon de wedstrijd goed. Na een voorsprong van 13-11 en 18-12 wisten ze de eerste set binnen te slepen. Anne Buijs en Lonneke Sloetjes waren aanvallend erg en ook het blok hing goed. 

In de tweede set leek het er lange tijd op dat Amerika de klap uit de eerste set nog niet te boven was. Via 7-4 en 12-9 kon Nederland weer een mooie voorsprong opbouwen. Helaas maakte Oranje daarna een aantal fouten waardoor Amerika de tweede set wist te winnen. 

De derde set was weer voor Nederland, die nu weer het niveau uit de eerste set haalde. Laura Dijkema kon goed de rally's levend houden en wederom werd er een gat geslagen met de VS. Aan het eind kostte het Nederland nog enige moeite om de set binnen te halen maar na 25-21 was het dan eindelijk zo ver.

Heel even konden de Nederlandse dames aan de overwinning denken maar daarna zorgden de Amerikaanse vrouwen ervoor dat Nederland steeds meer fouten ging maken. De vierde set ging weer naar Amerika waardoor er een vijfde en beslissende set moest worden gespeeld. De ploeg oogde inmiddels wat onzekerder en Amerika kon snel toehappen. De wedstrijd glipte uit handen van de Oranje dames. 

Ondanks het verlies kan Oranje terugkijken op een goede wedstrijd. Amerika is de huidige nummer één van de wereld. Woensdag moet Nederland om 16:35u Nederlandse tijd tegen Italië spelen.