Boogschutter Van den Berg naar laatste 16 op Spelen

heywoodu

Boogschutter Sjef van den Berg heeft zich op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro geplaatst voor de tweede ronde van het individuele toernooi. In het Sambódromo schoot de 21-jarige Nederlander zich langs de drie jaar jongere Hans Arne Jensen uit Tonga.

Van den Berg, de nummer vier van de kwalificatie, begon uitstekend in de flink winderige omstandigheden. Hij won de eerste twee sets en kwam zo op een 4-0 voorsprong, want setwinst levert twee punten op. In set drie raakte Jensen zijn eerste en, zo bleek later, enige tien en dat leverde de tiener uit Tonga de setwinst op. 

Een afzwaaier met zijn laatste pijl koste Van den Berg de kans om het in de vierde set af te maken, maar in de vijfde ging het wel goed. Beiden begonnen met twee negens, waarna Jensen zijn laatste pijl weer in de negen schoot. Van den Berg deed dat echter niet: hij noteerde een tien en won de wedstrijd. 

Later op de avond staat Van den Berg tegenover een andere tiener: Mete Gazoz uit Turkije staat tussen de Nederlander en een plek in de achtste finales. 

Update 22.28 uur

Van den Berg heeft overtuigend afgerekend met Gazoz. Daar leek het in het begin overigens nog niet echt op, want de piepjonge Turk gaf uitstekend partij. De eerste set ging gelijk op en in de tweede set was Gazoz zelfs de betere. Een aantal afzwaaiers in de zeven deden hem in de overige sets echter de das om, want Van den Berg bleef stabiel negens en tienen schieten. 

De Nederlander kan nu achterover leunen en kijken wie hij als tegenstander krijgt in de achtste finale. Die vindt komende vrijdag plaats en dan worden ook de medailles verdeeld.