Thorsdottir en Wevers zeker van meerkampfinale turnen

DeLuna

Eythora Thorsdottir en Lieke Wevers zijn namens Nederland al zeker van de meerkampfinale in het turnen. In de derde subdivisie hebben zij zich weten te kwalificeren voor de finale die op donderdag 11 augustus gaat plaatsvinden. Op dit moment, met nog één subdivisie te gaan, staan de dames respectievelijk twaalfde en achtste. 

In de landenwedstrijd staat Nederland momenteel zevende met een score van 171.929, daar waar er in totaal acht naar de finale zullen gaan. Nederland kan alleen door als in de laatste subdivisie er slechts één land boven Nederland terechtkomt. in de vijfde subdivisie komen Canada, Frankrijk en Japan uit. 

Sanne Wevers staat momenteel vierde in het klassement om de plaatsing voor de finale van de balk. Met haar score van 15.066 maakt ze grote kans om die finale te halen. 

Grote favoriet voor de landenfinale is Amerika. Met een score van 185.238 staan ze ruim 10 punten los van de nummer twee, China. Ook in de meerkampfinale heeft Amerika een luxeprobleem. Met drie turnsters in de top drie wordt Gabby Douglas geschrapt omdat er slechts twee per land naar de finale mogen. Simone Biles (62.366) en Alexandra Raismann (60.607) staan ruim aan kop. 

Eythora Thorsdottir tijdens de oefening op de vloer (Foto: Pro Shots)
Eythora Thorsdottir in actie tijdens de kwalificatie (Foto: Pro Shots)