Boom verkast naar Team LottoNL-Jumbo

Sjors (Sj0rSz)

Lars Boom rijdt vanaf volgend seizoen weer voor een Nederlandse wielerploeg. De Brabander verruilt Astana voor Team LottoNL-Jumbo en zal in het nieuwe jaar als kopman van de voorjaarsklassiekers gaan fungeren.

Boom was in het verleden actief voor de voorlopers van Team LottoNL-Jumbo. Daarmee keert hij dus terug op de plek waar het allemaal begon. "Lars is erg gemotiveerd om hier weer te komen rijden", liet technisch directeur Nico Verhoeven in een persbericht weten. "Hij heeft in het verleden laten zien erg sterk te zijn in de voorjaarsklassiekers. Hier wil hij de laatste stap zetten en een monument winnen."

Ook buiten de voorjaarsklassiekers wordt veel van Boom verwacht. Verhoeven: "Hij is een multifunctionele renner die ook in de sprinttrein en de grote rondes een rol kan spelen. Verder willen we zijn niveau in de tijdritten opkrikken, zodat hij ook daar voor de overwinningen kan gaan."

Boom is Neerlands grootste wielerploeg bij Astana altijd blijven volgen. "Het team heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt in de tijd dat ik weg was. Kijk naar de sprints van Dylan Groenewegen en de prestaties in grote rondes van Robert Gesink en Steven Kruijswijk."

De komst van Boom lijkt overigens slecht nieuws te zijn voor Sep Vanmarcke. De Belg was in de afgelopen voorjaarsklassiekers telkens kopman, maar zal deze functie zeer waarschijnlijk af moeten staan. Bovendien is zijn toekomst bij Team LottoNL-Jumbo nog in het ongewis, aangezien zijn verbintenis afloopt.

Boom verkast naar Team LottoNL-Jumbo (Pro Shots / George Deswijzen)
Boom verkast naar Team LottoNL-Jumbo (Pro Shots / George Deswijzen)