Pokémon Go rond Olympische Spelen levert kampioen fikse rekening op

heywoodu

De Japanse turner Kohei Uchimura heeft het rondom de Olympische Spelen prima naar zijn zin: de regerend olympisch kampioen op de meerkamp is in Rio de Janeiro nogal druk met het spelen van Pokémon Go.

Uchimura zou zijn Pokédex al behoorlijk uitgebreid hebben, maar dat kwam de veelvoudig wereldkampioen na enkele dagen wel al op een rekening van ruim vierduizend euro te staan. Gelukkig voor Uchimura heeft zijn Japanse mobiele provider besloten om maar mee te werken met een van de grote sporthelden van het land: voor nog geen drie tientjes per dag mag hij nu zoveel data gebruiken als hij maar wil.

De topturner kan zijn verzameling Pokémon stevig uit gaan breiden, want naar verluidt zijn bepaalde Pokémon alleen in Zuid-Amerika te vangen. Hier heeft uw redacteur dan weer weinig kaas van gegeten, dus of dat daadwerkelijk zo is horen we in de reacties graag van de enthousiaste spelers hier op FOK!.

Uchimura hoopt ondertussen op goud in de meerkamp - niet ondenkbaar, aangezien hij al zo'n vijf jaar onverslaanbaar is - en in de landenwedstrijd, terwijl een aantal toestelmedailles ook mooi meegenomen zou zijn.