Indie-topper Inside waarschijnlijk naar PlayStation 4

Wouter (2dope)

Inside is een puzzel-platformgame van de onafhankelijke gamestudio Playdead, die ook verantwoordelijk was voor het succesvolle Limbo uit 2010. Inside kwam afgelopen maand uit voor Xbox One en pc, en het lijkt er sterk op dat de game nu ook naar PlayStation 4 komt, nadat website Exophase de trophies van de game lekte.

Exophase kwam recent nog met de trophies voor een PS4-versie van Dead Rising, een constatering die later bevestigd werd. Het lijkt er dus sterk op dat ook Inside zijn weg naar Sony's console heeft gevonden.

In Inside neem je de rol aan van een kleine jongen die op de vlucht is voor allerlei onheil in een semi-realistische wereld. Er wordt geen verhaal verteld, er is geen enkele vorm van tekst of dialoog in de game aanwezig en het is aan de speler om zijn eigen theorieën te vormen over de bizarre gebeurtenissen die zich voor zijn ogen voltrekken. De game scoorde enorm hoge cijfers en is volgens review-verzamelsite Metacritic momenteel de op één na best beoordeelde game beschikbaar op Xbox One; alleen The Witcher 3 weerhoudt Inside nog van een koppositie. Wij gaven Inside een negen.