Van Wolfswinkel: "Het plezier heb ik de laatste drie jaar gemist"

Redactie

Vitesse maakte afgelopen week de komst van Ricky van Wolfswinkel bekend. De aanvaller keert na een avontuur in het buitenland terug bij zijn oude club. Van Wolfswinkel verruilde in 2011 de Eredivisie voor Sporting Lissabon en maakte vervolgens de overstap van Norwich City. In de Premier League wist de aanvaller echter niet door te breken.

"Voor mij was die competitie het walhalla en ik wilde daar echt doorbreken, maar de manier van spelen lag me totaal niet. Het heeft niet uitgepakt zoals ik voor ogen had, maar dat betekent niet dat ik er niet alles aan heb gedaan", vertelde Van Wolfswinkel in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Afgelopen seizoen speelde Van Wolfswinkel op huurbasis bij Real Betis. "Ik zag iedereen daar sneuvelen. Van de coach tot en met de technisch directeur. Op een gegeven moment had ik alleen Rafael van der Vaart nog, dan ga je wel een keer nadenken. Het stukje plezier heb ik de laatste drie jaar gemist. Ik wil gewoon weer elke week lekker ballen."

Ondanks dat de spits de afgelopen jaren weinig gepresteerd heeft, verwacht hij in de Eredivisie belangrijk te kunnen zijn voor Vitesse. "Ik heb de laatste jaren te weinig gescoord, maar het aantal basisplaatsen is ook op twee handen te tellen. Daarnaast krijg je in Engeland één kans per wedstrijd, terwijl dat er in Nederland vijf zullen zijn. Ik voel me fit en ik kijk uit naar de start van het seizoen."