Verstappen: "Wij zijn geen zondagsrijders"

Peterselieman

Het gevecht in de Formule 1 tussen Max Verstappen en Kimi Räikkönen in Hongarije ijlde ook vandaag in Duitsland nog na. De jonge Nederlander hield met zijn Red Bull de veel sneller Fin met zijn Ferrari achter zich door de randjes van de regels op te zoeken. Een aantal rijders vindt het gevecht echter te ver gaan.

Force India-coureur Sergio Perez vond de acties van Verstappen erg agressief en vond het vreemd dat de wedstrijdleiding de Nederlander niet bestrafte. Ook McLaren-coureurs Jenson Button en Fernando Alonso hadden de nodige opmerkingen over de rijstijl van Verstappen, terwijl Mercedes-rijder Lewis Hamilton zelfs stelde dat als iemand als Kimi Räikkönen gaat klagen er toch wel iets aan de hand moet zijn geweest.

Verstappen zelf hoorde alle kritiek onbewogen aan. "De stewards vonden het niets, dus ik heb niets fout gedaan. We strijden met Ferrari in het kampioenschap en dan ga je niet zeggen: 'de deur staat open, ga je gang'. Dat deed hij eerder in de race na mijn eerste stop ook niet. In plaats daarvan ga je het gevecht aan. We zijn toch geen zondagsrijders? Je gaat het gevecht aan en wilt punten scoren, Senna en Prost zouden dat ook gewaardeerd hebben."

De Nederlander benadrukte dat hij op instinct handelde en dat het in Hongarije sowieso lastig inhalen was. "Kimi kwam niet met de voorvleugel naast mijn bolide, dus zoveel was er niet aan de hand. Het was lastig inhalen, dat zag je wel toen ik na mijn eerste stop op nieuwe banden reed. Ik kon Kimi niet voorbij en heb het daarom ook niet geprobeerd, omdat het gekkenwerk zou zijn geweest."