'Nintendo NX wordt een handheld met cartridges'

Puddington

De Nintendo NX: slechts een aantal ontwikkelaars hebben tot op heden kennis mogen maken met Nintendo's nieuwste console, waaronder Yves Guillemot van Ubisoft en Fabian Doehla van CD Projekt Red, maar we beginnen nu een idee te krijgen over hoe de Nintendo NX eruit gaat zien. Aan Eurogamer is namelijk verteld dat de NX een handheld gaat worden met controllers die los te maken zijn.

Zoals eerder gezegd, zal de Nintendo NX een handheld worden met zijn eigen scherm die makkelijk meegenomen kan worden. Aan iedere zijkant van de NX zullen twee controllers zitten, die naar believen vast- en losgemaakt kunnen worden. Wanneer je thuis bent, kun je de Nintendo NX neerzetten in een dockingstation dat verbonden is aan je televisie, zodat je kan spelen op het grote scherm. Omdat het design zo verschilt van de voorgaande Nintendo-consoles lijkt de kans op backwards compatibility heel klein, vertelt een bron aan Eurogamer.

Verder gaat Nintendo ook voor old school wanneer het om de software gaat: de games voor de Nintendo NX zullen namelijk geleverd worden op cardridges in plaats van de gebruikelijke CD, wat niet echt verbazingwekkend is aangezien de Nintendo NX in de eerste plaats een handheld is. Nintendo raadt daarnaast een maximum schijfruimte van 32 GB aan voor de cartridges. Ook zullen digitale downloads beschikbaar zijn voor de Nintendo NX: tijdens de ontwikkeling van de NX had Nintendo nog overwogen de distributie van games helemaal digitaal te maken, maar van dat idee lijkt de Japanse ontwikkelaar te zijn afgestapt.

Ook zal de Nintendo NX spellen gaan afspelen met behulp van de Tegra-processor van Nvidia, die speciaal gemaakt is voor mobiele systemen. Onder andere de Nvidia SHIELD, de Google Nexus 9 en bepaalde chromebooks van HP en Acer maken ook al gebruik van die chip.

De onthulling van de Nintendo NX staat gepland voor september. De console zelf komt maart volgend jaar uit.

Nintendo2
Nintendo NX wordt een handheld met cartridges