Trouwe hond redt 14-jarige knul

Harry

De blonde labrador Max heeft de Mexicaanse 14-jarige Juan Heriberto Trevino het leven gered door hem bij te blijven staan nadat de knul in een rivierbedding was gevallen en hij daar op eigen kracht niet meer uit kon komen. De jongen besloot na vergeefse pogingen dan maar door de opgedroogde rivierbedding te lopen opzoek naar een plek waar hij er wel uit kon komen. Tijdens zijn tocht liep hij Max tegen het lijf.

Max besloot om bij de tiener in penibele situatie te blijven. Een plaatselijke politie-woordvoerder vertelt dat de trouwe hond de arme knul tijdens zijn 40-urige zwerftocht met de forse koude s’nachts, warm heeft gehouden door tegen hem aan te gaan liggen. Tevens leidde de neus van de trouwe viervoeter het stel naar drinkbaar water waardoor ze niet uitgedroogd raakten.

Het ventje werd inmiddels wel gemist in het zomerkamp. Er werd met helikopters en mannen te paard naar het mannetje gezocht. Uiteindelijk werd hij gevonden door ruiters. De knul en de hond waren wel erg vermoeid maar in een redelijke conditie op het moment van redding.

De ouders van de onfortuinlijke knul waren zo blij met de onvoorwaardelijke trouw en zorg die de hond had betoond dat zij deze in huis wilden nemen. Het baasje van Max heeft echter liever dat Max bij hem blijft.

Op de Facebookpagina van de reddingsorganisatie wordt de mens zijn trouwste vriend als held bejubeld. Voor de organisatie van het zomerkamp hebben veel facebookers geen goed woord over. “Onverantwoord dat kinderen zo makkelijk kunnen verdwalen tijdens activiteiten.” klinkt het veelvuldige verwijt.

 
Geplaatst door Proteccion Civil Galeana NL op dinsdag 19 juli 2016