Hordenloopster breekt 28 jaar oud wereldrecord

heywoodu

Hordenloopster Kendra Harrison heeft tijdens de Diamond League in Londen snoeihard uitgehaald op de 100 meter horden. De 23-jarige Amerikaanse snelde in het Olympisch Stadion naar een ongelooflijke tijd van 12,20 seconden, een nieuw wereldrecord.

Harrison kwam over de finish met een enorme voorsprong, maar de klok gaf slechts 12,58 seconden aan. Dat bleek inderdaad een 'foutje', want de tijd werd gecorrigeerd en het stadion ontplofte van vreugde. Harrison brak daarmee het 28 jaar oude record van Yordanka Donkova, die in 1988 een tijd van 12,21 seconden liet noteren. 

Na afloop waren er veel emoties bij Harrison, en niet alleen van pure vreugde. Op de Amerikaanse selectiewedstrijden (trials) voor de Olympische Spelen eindigde ze namelijk slechts als zesde - niet goed genoeg om naar de Spelen te mogen - terwijl ze dit jaar al veruit de snelste dame ter wereld was. "Ik wilde per se datgene doen waarvan ik wist dat ik het op de trials ook kon...ik wilde koste wat het kost aan die meiden laten zien wat ik in me had", aldus een zeer emotionele Harrison.