Frequin wil nooit meer meedoen met Vierdaagse

Redactie

Voor de tienduizenden wandelaars onder wie Willibrord Frequin is vrijdag de laatste dag van de Vierdaagse aangebroken. De 74-jarige presentator vertelde vrijdagochtend in de radioshow van Lex Gaarthuis op 100% NL dat hij nooit meer mee wil doen aan het grote wandelevenement.

Willibrord zegt afgelopen week vooral over zichzelf te hebben geleerd dat hij nooit meer aan de start van de Vierdaagse wil staan. "Ik heb zo afgezien. Gistermiddag ging het opeens goed toen ik twee aspirientjes innam, dat ga ik straks weer doen want ik heb overal pijn. Nee, de Vierdaagse is net als het leven: je moet gewoon doorgaan, gewoon doordouwen."

De stromende regen deed vrijdagochtend niet veel goeds voor het humeur van de presentator. "Ik ben zeiknat. Het water loopt tot in m'n bilnaad, het is echt verschrikkelijk! Voor de sfeer en de mensen zou ik 'm nog honderd keer willen lopen, maar het is fysiek voor mij echt een uitputtingsslag geweest. Dit was dus eens maar nooit meer, maar ik ga het wel halen verdomme."

Frequin legt de vele kilometers af op zijn 'Italiaanse schoentjes'. "Iedereen loopt ook te zeiken over die schoentjes maar ik blijf er toch op lopen. Ik loop er altijd op, dus mij krijg je niet in sportschoenen", zei hij eerder daarover.

Frequin wil nooit meer meedoen met Vierdaagse
Frequin wil nooit meer meedoen met Vierdaagse (Foto: BuzzE)