Nieuwste hero voor Overwatch onthuld, hero limiet en buffs aanstaande

Nathan (Noppie2000)

Na weken van geruchten, teasers en discussies is de onthulling dan eindelijk daar. Ana, de moeder van Pharah, wordt speelbaar in Overwatch. Zoals verwacht is ze een support-hero en gebruikt ze een sniper rifle.

De onthulling kun je bekijken in de onderstaande trailer. Ze heeft naast haar sniper rifle (die teamgenoten kan healen en vijanden schade toebrengt) ook een granaat die tegenstanders voorkomt om te healen en een stungrenade. Haar ultimate versterkt teamgenoten. Zij zijn sneller, doen meer schade en ontvangen minder schade.

Wanneer Ana speelbaar wordt is nog niet bekend. Wel zou ze zeer binnenkort uit te testen zijn in de Public Test Realm.

Update: In een interview met GameSpot heeft Blizzard principal designer Scott Mercer aangegeven dat we een hero limiet gaan zien in Competitive Play. Dit betekent dat we wanneer de verandering wordt ingevoerd een hero slechts één keer gekozen kan worden in een team. In quick play blijft hero stacking wel mogelijk.

Ook heeft Mercer aangegeven hoe twee heroes gaan veranderen. Zenyatta krijgt iets meer schild, zodat hij meer overlevingskansen heeft. D.Va haar Defense Matrix wordt aangepast. Het is niet langer een ability die je aanzet en wacht tot het is afgelopen. Het wordt een 'aanzetbare' ability met een meter die leegloopt. Oftewel: je kunt zelf bepalen wanneer je de Defense Matrix aan en uitzet.