Milik blijft Ajax trouw

Sjors (Sj0rSz)

Arek Milik zal in elk geval in de eerste seizoenshelft in het shirt van Ajax te zien zijn. Dit hebben de Amsterdamse club, de spits en zijn management afgesproken. Een gezamenlijk statement werd eerder vandaag naar buiten gebracht.

"Het technisch hart van Ajax en trainer Peter Bosz hechten veel waarde aan het behouden van de topscorer van het afgelopen seizoen. Mocht een club zich formeel bij Ajax melden voor Milik dan zal geen medewerking worden verleend aan een tussentijdse overgang", staat in het communiqué te lezen.

In de afgelopen maanden werd Milik regelmatig in verband gebracht met een transfer. Ajax leek er voor open te staan en polste Klaas-Jan Huntelaar als mogelijke vervanger van de 22-jarige Pool. Nu gaan beide partijen dus toch met elkaar verder.

Op dit moment geniet Milik nog van een vakantie. De aanvaller was in de afgelopen weken actief op het EK voetbal in Frankrijk. Over tien dagen meldt de Poolse voetballer zich weer op sportpark De Toekomst en begint dan met zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen.