Battlefield krijgt een televisieserie

Puddington

We kunnen de Battlefield-franchise over een aantal jaren wellicht zien als televisieserie. Publisher EA, ontwikkelaar DICE en producent Paramount Television slaan namelijk de handen ineen om een televisieserie over de schietspellen te maken. De serie zal geproduceerd worden door Anonymous Content, die bekend zijn van onder andere Mr. Robot, True Detective en The Knick.

Over acteurs weten we nog niks, maar Michael Sugar en Ashley Zalta zijn in ieder geval al verbonden als executive producers aan het project. Sugar won al eerder een Oscar voor zijn film Spotlight - niet bepaald een lichtgewicht in de filmwereld dus. 

"Paramount television zoekt altijd naar ideeën die goed vallen bij het publiek en voor goede programma's zorgen" zegt president Amy Powell. "Battlefield heeft een dynamisch verhaal, en heeft een grote groep loyale fans. Dit zorgt ervoor dat we iets leuks en unieks naar het kleine scherm kunnen brengen. We kijken er naar uit om samen te werken met EA en Anonymous Content, en bedanken Michael Sugar voor zijn vasthoudendheid in dit geweldige project."

Gezien de Battlefield-franchise heel veel verschillende settings heeft gehad is het nu nog onmogelijk om te zeggen waar de serie zich gaat afspelen. We weten wel dat in de volgende game, Battlefield 1, de setting de eerste wereldoorlog zal zijn. Battlefield 1 staat gepland voor oktober voor de pc, Playstation 4 en Xbox One.

Battlefield1

Battlefield krijgt een televisieserie