Queen Latifah: racisme is springlevend

anoniem_13042019115511

Rapper Queen Latifah noemde maandagavond racisme in Amerika springlevend. "Het maakt niet uit hoeveel ik heb, als ik naar buiten ga en een taxi aanhoud en de chauffeur passeert mij om te stoppen voor een blanke vrouw, dan is racisme springlevend", zei de muzikant en actrice in een speech tijdens de Hip Hop Honors.

"We weten allemaal dat de wereld op dit moment gespannen is. Ik hoop dat we op een of andere manier die emoties naar een positief doel kunnen omzetten. Er moeten dingen veranderen."

De Hip Hop Honors van de Amerikaanse televisiezender VH1 werden zeven keer eerder gehouden. Het event keerde maandag terug na een afwezigheid van vijf jaar. De zender wilde met de speciale editie vrouwelijke hiphoppioniers en -trendsetters in het zonnetje zetten. Naast Queen Latifah werden Lil Kim, Missy Elliott en Salt-N-Pepa geëerd.

In een videoboodschap feliciteerde Michelle Obama Queen Latifah en Missy Elliott met hun avond. De first lady, die de twee rappers "mijn meiden" noemde, prees de artiesten om hun maatschappelijke inzet. "Door jullie muziek en wat jullie verder doen, stimuleren jullie meisjes over de hele wereld in zichzelf te geloven" Beide hiphopsterren dragen bij aan Let Girls Learn, het educatieproject van Michelle Obama en haar man.

Queen Latifah: racisme is springlevend
Queen Latifah: racisme is springlevend (Foto: BuzzE)