Goud voor Perkovic en Mekhissi op EK atletiek

Mexicanobakker

Dafne Schippers liep de laatste finale van de derde atletiekavond in Amsterdam en won daar goud, maar net daarvoor wonnen nog drie andere atleten goud. Op de 3000 steeple won de Fransman Mekhissi-Benabbad het goud, terwijl Sandra Perkovic het moeilijk had bij het discuswerpen, maar toch goud pakte. De Turk Kemboi won goud op de 10000 meter.

Op de 10000 meter waren het 2 Turken van Keniaanse afkomst, Kemboi en Ali Kaya, die gemakkelijk weg kwamen bij de gehele concurrentie. Het was al na een paar ronden duidelijk dat de Turken het goud en zilver gingen verdelen, waarbij Kaya het moest afleggen in de sprint. De 'best of the rest' was Spanjaard Abadia.

Op de 3000 steeple was het spannender, al was Turkije weer goed. Opnieuw was er Kaya, ditmaal Aras Kaya, die als import-keniaan naar het zilver liep, om zo de leiding in het medailleklassement te verstevigen. Naast de winst van Mekhissi, die de concurrentie toonde de beste te zijn, werd ook Kowal derde.

Als laatste veldonderdeel van de avond was er het discuswerpen voor vrouwen. Kroatische favoriete Perkovic kwam pas bij de vierde poging tot een afstand die tot de eerste plaats leidde van 66 meter, maar gooide de discus daarna zelfs naar 69.97. De grens van 70 meter werd dus net niet geslecht. Achter Perkovic deden twee Duitsers het aardig: Julia Fischer en Shanice Craft werden tweede en derde en ook de vierde plaats was voor de Duitsers.