Bockarie en Martina naar finale 200 meter

Mexicanobakker

Solomon Bockarie en Churandy Martina hebben de finale van de 200 meter bereikt op het EK atletiek in Amsterdam. Vooral voor Bockarie was het een mooie race: Hij werd net aan niet eerste, maar liep een prachtig persoonlijk record van 20.39. Churandy Martina had het moeilijker, maar ging ook als tweede door. 

Voor Hensley Paulina was het in de eerste serie minder gelukkig. Hij raakte bij het uitkomen van de bocht geblesseerd. De ernst van de blessure was onduidelijk, maar hij kon hem niet goed uitlopen. Hierdoor werd hij laatste in zijn serie.

De eerste finale van deze avond is ook al voorbij. Bij het kogelslingeren was er geen verrassing. Anita Wlodarczyk pakte het goud voor Polen, zonder al te veel moeite. Ze deed dit wel met een bizarre reeks: Elke worp was ze steeds iets beter dan de worp ervoor. Uiteindelijk kwam ze over 78 meter. De Duitse Heidler en de Azerbeidjaanse Skydan pakten het zilver en brons.

Op de andere onderdelen die zijn afgewerkt deden wel Nederlanders mee. Het derde onderdeel van de zevenkamp is het kogelstoten. Anouk Vetter stootte daar een mooi PR van 15.69. Weliswaar verloor ze de leiding aan de beste kogelstootster van het veld Antoinette Nana-Djimou, maar ze staat er erg goed voor. Nadine Broersen blijft goed in haar spoor maar verliest langzaam terrein.

Op de 800 meter wist Thijmen Kupers door te dringen naar de finale. Hij probeerde hard van kop af te gaan om de limiet te halen, wat niet lukte, maar wist uiteindelijk te overleven om een derde plaats te behalen. Op de 1500 meter wist Sifan Hassan ook de finale te bereiken.