Kruijswijk verlengt contract bij LottoNL-Jumbo

Peterselieman

Wielrenner Steven Kruijswijk heeft zijn contract met LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd. De 29-jarige Brabander had een aflopende verbintenis met de Nederlandse WorldTourformatie, maar heeft zoveel vertrouwen in de ploeg dat hij bijgetekend heeft.

Kruijswijk baarde dit jaar in de Giro d'Italia opzien door bergop toppers als Vincenzo Nibali eraf te rijden en de roze trui te pakken in de veertiende etappe. De Nederlander verspeelde deze trui echter in de negentiende etappe na een zware valpartij. Hij werd uiteindelijk vierde en zijn optreden viel ook onder meer Team Sky op. Toch bleef de wielrenner zijn Nederlandse ploeg trouw.

Technisch directeur Nico Verhoeven is blij dat hij Kruijswijk binnenboord heeft weten te houden. "Steven is een mooi voorbeeld van de talentontwikkeling binnen ons team. We hebben met Steven een sterke klassementsrenner die afgelopen Giro met zijn geweldig prestaties heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft. We zijn trots dat hij vertrouwen heeft in ons plan met de klassementstrein. Op dit moment is Steven op hoogtestage in Andorra om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen en de Vuelta. Daarna gaan we weer plannen maken voor het volgende seizoen."

Ook Kruijswijk zelf vindt dat hij bij LottoNL-Jumbo op zijn plek zit. "Ik ben erg blij met het vooruitzicht om de komende twee jaar bij Team LottoNL-Jumbo te rijden. Het team heeft met de klassementstrein en de sprinttrein een ambitieus plan richting 2018. Ik heb er vertrouwen in dat we gezamenlijk deze ambities kunnen waar maken. Met de sportieve begeleiding, technische en ondersteunende staf van de ploeg wil ik graag samenwerken. De afgelopen Giro d’Italia heeft mij hierin de bevestiging gegeven. Dat geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst."