Adam Boyes stopt bij Sony PlayStation

Pheno

Adam Boyes, vice-president van de afdeling Publisher and Developer Relations bij Sony Interactive Entertainment, laat via Twitter weten dat hij stopt bij PlayStation en terug gaat naar het maken van games.

"Na een ongelovelijke reis hier bij PlayStation heb ik de erg lastige beslissing genomen om terug te gaan naar de wereld van game-ontwikkeling", tweet Adam. In een tweede bericht geeft hij aan dat hij weer games gaat maken aan de indie-zijde.

Adam Boyes begon zijn carrière in 1996 bij Electronic Arts als tester. Na wat omzwervingen kwam hij in 2003 bij Midway Games en werkte als executive producer aan games als MLB Slugfest: Loaded, de NHL Hitz: Pro-titels en Blitz: The League. Die laatste verkocht anderhalf miljoen exemplaren. In 2007 schopte hij het tot director van de afdeling Production bij Capcom USA. Hij stichtte in 2010 het bedrijf Beefy Media om ontwikkelaars te helpen hun weg te vinden in de gamesindustrie. Pas in 2012 begon hij bij Sony PlayStation en mocht meteen de PlayStation 4 laten zien aan het grote publiek op de E3 van dat jaar. Zijn functie was vooral third parties te helpen bij het brengen van games naar PlayStation en strategische relaties aan te gaan, dus (timed) exclusives binnen te halen.

Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.

Adam Boyes verlaat PlayStation