Cavendish Greipel nipt de baas

Olga Kroeders

De derde etappe in de Tour de France, over 223 kilometer van Granville naar Angers, is gewonnen door Mark Cavendish. De Brit was de snelste in de massasprint. Peter Sagan behield het geel.

Armindo Fonseca ging alleen op avontuur en de Fransman pakte al snel een voorsprong van twee minuten. En de voorsprong liep alleen maar verder op naar maximaal elf minuten. Daarna liep het langzaam terug. Het was lang een saaie koers, het peloton liet Fonseca op zo'n vier minuten voor hen rijden en deed het voor de rest rustig aan.

Zo'n 88 kilometer voor de meet was er eindelijk wat actie in de tent toen Thomas Voeckler uit het peloton ontsnapte en zich bij zijn landgenoot wist aan te sluiten. Het peloton begon ook te rijden waarna de voorsprong van de twee langzaam afbrokkelde. Zo'n acht kilometer voor de meet werden Fonseca en Voeckler teruggehaald door het peloton.

De sprintersploegen maakten zich vervolgens op voor de massasprint. In de eindsprint leek het Greipel die de etappe zou winnen, maar Cavendish was op de finishlijn toch net iets rapper.

Uitslag derde etappe

# Rijder Nat Team Tijd
1. Mark Cavendish GBr Team Dimension Data 05h 59' 54''
2. Andre Greipel Dui Lotto Soudal + 00' 00''
3. Bryan Coquard Fra Direct Energie + 00' 00''
4. Peter Sagan Tsj Tinkoff + 00' 00''
5. Edward Theuns Bel Trek - Segafredo + 00' 00''
6. Sondre Holst Enger Noo IAM Cycling + 00' 00''
7. Marcel Kittel Dui Etixx-Quick Step + 00' 00''
8. Christophe Laporte Fra Cofidis + 00' 00''
9. Daniel Mc Lay GBr Fortuneo - Vital Concept + 00' 00''
10. Dylan Groenewegen NED Team Lotto NL-Jumbo + 00' 00''