Marquez blijft met 2014-chassis racen

Peterselieman

MotoGP-coureur Marc Marquez blijft voorlopig met het 2014-chassis van de Honda RC213V racen. De wereldkampioen van 2014 vindt dat het huidige chassis te weinig verbeteringen kent om mee te kunnen rijden.

Marquez werd in 2014 dominant wereldkampioen door de eerste tien races van het seizoen te winnen. Vorig jaar worstelde hij met de Honda, waardoor hij na vijf races besloot om het chassis waarmee hij wereldkampioen werd te pakken. Dit jaar rijdt de Spanjaard er opnieuw mee, al heeft hij recentelijk een verbeterde Honda getest. Terwijl teamgenoot Dani Pedrosa nu hiermee rondrijdt blijft Marquez zijn oude machine trouw.

Marquez: "Ik had meer verwacht van de test. Dani gebruikt nu het nieuwe chassis en hij was er positief over. Ik voelde verbeteringen, maar ook wat mindere dingen. Het enige positieve aan het nieuwe chassis is het uitkomen van de bochten, maar het aansnijden van de bochten voelde zo slecht dat ik het niet wil gebruiken en liever wacht op een nieuwe verbeterronde."

De MotoGP-machine van Honda verliest te veel bij het accelereren ten opzichte van de concurrentie. Om tijd terug te winnen moet Marquez op de voorzijde van de machine kunnen vertrouwen en het beste gevoel heeft de Spanjaard met het 2014-chassis. Het legt hem tot nu toe geen windeieren, want na acht races leidt hij het kampioenschap met 145 punten, 24 punten meer dan naaste belager Jorge Lorenzo.