Tsonga in marathonpartij te sterk voor Isner, Berdych en Kyrgios door

Boris (borisz)

Tomas Berdych, Nick Kyrgios en Jo-Wilfried Tsonga hebben zich zondag weten te plaatsen voor de vierde ronde op Wimbledon. Normaal gesproken werd er op Middle Sunday niet gespeeld, maar vanwege de vele regen de afgelopen week werd besloten toch te tennissen op zondag. 

Berdych wist zich via een goed optreden tegen Alexander Zverev de volgende ronde te bereiken. Het werd 6-3, 6-4, 4-6 en 6-1. Als Berdych de kwartfinale wil halen, dan zal hij in de achtste finales zijn Tsjechische langenoot Jiri Vesely moeten verslaan. Versely versloeg Joao Sousa (31) met duidelijke cijfers: 6-2, 6-2 en 7-5.

Tsonga er een marathonpartij opzitten tegen John Isner. De Fransman kwam terug van een 2-0 achterstand in sets tegen John Isner: 6-7(3), 3-6, 7-6(5), 6-2 en 19-17. De partij duurde bijna 4,5 uur.  Bij een 16-15 voorsprong in de beslissende set kreeg Isner nog wel een wedstrijdpunt, maar wist deze niet te benutten. Isner staat bekend om maratonpartijen. In 2010 won hij de slijtageslag tegen Nicolas Mahut, met 11 uur en 5 minuten de langste tenniswedstrijd ooit. 

Tsonga overleefde, plaatste even later een break op 18-17 en serveerde het duel uit. Hij speelt in de vierde ronde tegen landgenoot Richard Gasquet Hij klopte op zijn beurt de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas met 2-6, 7-6(5), 6-2 en 6-3.

Jo-Wilfried Tsonga naar de vierde ronde na een thriller tegen John Isner. (PRO SHOTS/Action Images)
Jo-Wilfried Tsonga naar de vierde ronde na een thriller tegen John Isner. (PRO SHOTS/Action Images) 

Kyrgios haalde ook de tweede week. De als vijftiende geplaatste Australiér was in de derde ronde te sterk voor de als 22e geplaatste Feliciano Lopez: 6-3, 6-7(2), 6-3 en 6-4. Om voor de tweede keer in zijn loopbaan de kwartfinale te halen zal Kyrgios moeten afrekenen met publieksfavoriet Andy Murray. De als tweede geplaatste Brit hoefde vandaag niet in actie gekomen.