Huta Galung en Lemoine prolongeren titels in Middelsburg

Boris (borisz)

Jesse Huta Galung en Quirine Lemoine hebben het Challenger Zeeland op hun naam geschreven. Beide spelers waren vorig jaar in Middelburg ook al de besten. 

Huta Galung (ATP-424) won de manennfinale met 6-3 en 6-2 van Jelle Sels (ATP-934). Het was alweer zijn derde titel op het futureniveau in 2016. Het mannenenkelspel in Middelburg kende een totale prijzenpot van 10.000 dollar. Eerder in het toernooi wist Huta Galung van onder andere Botic van de Zandschulp (eerste ronde) en van Tallon Griekspoor (halve finale) te winnen. 

Bij de dames was er iets meer geld te verdienen. De totale prijzenpot bedroeg 25.000 dollar. Lemoine (WTA-362) won het vrouwentoernooi door Valentini Grammatikopoulou (WTA-273) te verslaan. Het werd 6-2 en 7-5. De als zesde geplaatste Griekse won eerder nog deze week van topseed Richel Hogenkamp en Bibiane Weijers.

Na Alkmaar, Breda en Middelburg is het volgende week de beurt aan Amstelveen om een future te organiseren. Zowel Huta Galung als Lemoine zullen daar in actie komen.