Serena Williams boekt 300e Grand Slam-zege op 'Middle Sunday'

Boris (borisz)

Serena Williams staat in de vierde ronde van Wimbledon. Ze versloeg op Middle Sunday de Duitse Annicka Beck met 6-3 en 6-0. Het is voor de 34-jarige Amerikaanse haar 300e wedstrijdzege op Grand Slams. Dat zijn er slechts zes minder dan recordhouder Martina Navrátilová, die 306 wedstrijden won op Grand Slam-toernooien. 

Normaal wordt er niet gespeeld op de middelste zondag op Wimbledon, maar vanwege de vele regenval deze week werd besloten om toch te spelen. Het is pas voor de vierde keer in de geschiedenis dat op Middle Sunday wordt gespeeld. 

Williams was in 51 minuten klaar met Beck. Maandag in de achtste finales treft ze Svetlana Kuznetsova. De als dertiende geplaatste Russische won met 6-7(1), 6-2 en 8-6 van Sloane Stephens (18). Eerder plaatste Coco Vandeweghe zich al voor de vierde ronde. De Amerikaanse was in twee sets te sterk voor de als zesde geplaatste Italiaanse Roberta Vinci: 6-3 en 6-4. Vandeweghe treft in de volgende ronde Anastasia Pavlyuchenkova (21). Ze stuntte met een zege op de als elfde geplaatste Timea Bacsinszky; 6-3 en 6-2. 

Maandag worden zowel de achtste finales bij zowel de dames als de mannen gespeeld. Deze dag heeft dan ook de bijnaam Manic Monday gekregen.