Barcelona: "Neymar tekent nieuw contract"

Redactie

FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu heeft in een persconferentie aangegeven dat aanvaller Neymar op korte termijn bijtekent in Camp Nou. Tijdens de bijeenkomst zou hij ingaan op alle brandende vraagstukken zoals de zoektocht naar een nieuwe sponsor, de belastingzaak rondom Neymar, maar natuurlijk ook het contract van de Braziliaanse steraanvaller.

Om aan alle onzekerheid een einde te maken begon Bartomeu met het aankondigen van een nieuw contract voor Neymar. "Een dezer dagen zal hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis zetten", aldus de bestuurder. "Hij wil bij ons blijven en de club wil ook dat hij blijft. Heel simpel dus."

De laatste maanden werd er met Neymar druk onderhandeld over de nieuwe verbintenis. De 24-jarige Braziliaan ligt momenteel tot 2018 vast, maar zijn nieuwe contract zal waarschijnlijk tot 2021 lopen. Hiermee zijn potentiële kopers bij voorbaat de deur gewezen. Momenteel staat er een gelimiteerde transfersom van 250 miljoen euro in zijn contract, maar het is aannemelijk dat Barcelona deze flink verhoogt.