BioShock: The Collection aangekondigd

Pheno

Vanochtend nog een wel heel lekkend gerucht, en nu is het dan officieel: Drie BioShock-games en alle singleplayer-DLC zijn geremasterd voor de huidige machines. Eén bundel voor een prijs van 49,99 euro.

Negen jaar geleden namen Irrational Games en 2K je mee op een reis naar de peilloze diepten van de onderwaterstad Rapture in BioShock. Vijf jaar geleden deed je Rapture opnieuw aan in BioShock 2. Drie jaar geleden pakte je de skyhook en vloog je door de zwevende stad Columbia in BioShock Infinite. En vanaf 16 september kun je deze activiteiten nog eens doen, maar dan in de geremasterde versies in BioShock: The Collection.

De studio Blind Squirrel Games heeft BioShock, BioShock 2 en BioShock Infinite geremasterd voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Alleen BioShock Infinite is niet nog eens aangepakt op pc, omdat deze op de hoogste grafische instellingen er nog prima eruit ziet. BioShock: The Collection brengt de titels samen, inclusief alle singleplayer-DLC en nooit eerder vertoonde filmpjes, de Director’s Commentary: Imagining BioShock, met commentaar van Ken Levine. De multiplayer van BioShock 2 is niet beschikbaar in deze bundel.

De gebundelde content voor BioShock: The Collection bevat:

- BioShock

  • Director’s Commentary: Imagining BioShock: een reeks filmpjes met Ken Levine, de creatief regisseur van BioShock en BioShock Infinite, en Shawn Robertson, hoofd animatie van BioShock en animatieregisseur van BioShock Infinite.
  • Museum of Orphaned Concepts: wandel door een door Rapture geïnspireerd virtueel museum waarin je een blik achter de schermen werpt op concepten die nooit zijn gebruikt voor de originele game.
  • Challenge Rooms: ruk je even los van het verhaal van BioShock om puzzels op te lossen en slicers en Big Daddies te verslaan. En achievements of trofeeën te verdienen natuurlijk.


- BioShock 2 (**multiplayer niet inbegrepen)

  • Minerva's Den: een gloednieuw, op zichzelf staand BioShock-verhaal die een kant van Rapture laat zien die je nog niet kende. Om het op te nemen tegen de Lancer Big Daddy moet je extra gevechtsvaardigheden gebruiken, zoals de experimentele Ion Laser en de chaotische plasmid Gravity Well, die alleen beschikbaar is in Minerva's Den.
  • Protector Trials: kruip in de huid van een Big Daddy uit de Alpha Series die vlak voor de gebeurtenissen uit BioShock 2 ontwaakt.

- BioShock Infinite

  • Burial at Sea - uitbreidingspacks Episode 1 en 2: dit grote, tweedelige DLC-pack maakt de BioShock-trilogie compleet door terug te gaan naar het begin. Ga terug naar Rapture, vlak voor de gebeurtenissen uit de originele BioShock!
  • Uitbreidingspack Clash in the Clouds: versla 60 uitdagingsgolven op vier extra maps, verover het klassement en ontgrendel gebieden die je kunt verkennen in het museum The Columbian Archaeological Society.
  • Columbia's Finest Pack: combineert de content van het Industrial Revolution Pack en het Upgrade Pack en bevat 500 Silver Eagles, vijf Lock Picks, zes unieke uitrustingsvoorwerpen en twee wapenupgrades: Comstock’s China Broom Shotgun en Comstock’s Eagle Eye Sniper Rifle.

BioShock: The Collection komt uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc is vanaf 13 september verkrijgbaar in Noord-Amerika, vanaf 15 september in Australië en vanaf 16 september in de rest van de wereld.