'Megatransfer Sagan, Bora wordt topploeg'

heywoodu

De ProContinentale wielerploeg Bora-Argon 18 heeft een megaslag geslagen op de transfermarkt. Naar verluidt rijdt niemand minder dan wereldkampioen Peter Sagan volgend jaar voor de Duitse ploeg. Er werd al een tijd over gespeculeerd, maar de deal lijkt nu dan echt rond te zijn voor de renner van de na dit jaar opgeheven ploeg Tinkoff-Saxo. 

Fietsbouwer Specialized maakt de deal mogelijk. Zij hebben een persoonlijk contract met Sagan en gaan nu ook samenwerken met Bora. Het bedrijf zal dan ook de vier tot vijf miljoen euro ophoesten die nodig is voor de transfer van de gewilde Slowaak. Niet alleen Specialized, ook het Duitse sanitairbedrijf Hansgrohe wordt bij de ploeg gehaald, waardoor het budget plotseling groot genoeg lijkt om een zeer serieuze World Tour-ploeg te worden.

Sagan is niet de enige die naar het team komt. Sterker nog, hij is niet eens de enige Sagan: ook zijn jongere broertje Juraj, die hem vorige week nog versloeg in de nationale titelstrijd, komt mee naar Bora. Dat geldt ook voor de sterke Poolse klimmer Rafal Majka en de minder bekende Slowaken Michael Kolar en Erik Baska. 

Wereldwielerbond UCI staat overigens pas vanaf 1 augustus transfers toe, dus tot die tijd zal het vermoedelijk nog niet honderd procent officieel gemaakt worden.