Sijsling onderuit tegen Vesely

Peterselieman

Tennisser Igor Sijsling heeft de eerste ronde op Wimbledon niet overleefd. De Nederlander (ATP-118) kwam via het kwalificatietoernooi het hoofdschema binnen, maar moest daarin direct het hoofd buigen voor de Tsjech Jiri Vesely (ATP-64): 6-2, 6-4 en 7-6(7).

De wedstrijd van Sijsling werd vanwege de regen gespeeld over twee dagen. Gisteren in de eerste set ging de Nederlander op de stand van 2-3 in het voordeel van Vesely onderuit, waarna behandeling aan zijn knie noodzakelijk was. Ondanks dit kreeg hij kansen op de service van de Tsjech, maar leverde de set vrij eenvoudig in. Ook in de tweede set lagen er kansen voor de Nederlander, maar bleek Vesely op de beslissende momenten net iets sterker te zijn.

Bij de stand van 1-1 in de derde set werd de partij voor de eerste maal onderbroken door regen. Vandaag werd het duel hervat, maar halverwege de set nogmaals onderbroken door regenval. Servicebreaks vielen er niet, maar Sijsling kreeg in de tiebreak kansen om de set naar zich toe te trekken. De Nederlander kwam 6-2 voor te staan, maar wist zijn vier setpoints niet te benutten, waarna Vesely aan het langste eind trok.

Robin Haase en Kiki Bertens zouden vandaag voor hun partij in de tweede ronde in actie komen. Beide Nederlanders zagen hun partij door de overvloedige regenval uitgesteld worden naar morgen.