Passenger trots op 'concertupgrade'

Redactie

De Britse singer-songwriter Passenger was blij verrast toen hij hoorde dat zijn concert in de Heineken Music Hall is verplaatst naar de veel grotere Ziggo Dome. "Het is echt te gek", laat hij weten aan BuzzE.

"Ik herinner me nog mijn eerste optreden in Nederland. Dat was in 2012 in Paradiso. Toen stonden er tweehonderd mensen en nu ga ik naar een zaal waar er 17.000 in passen. Dat is niet te geloven", zegt hij enthousiast.

Volgens Passenger, de artiestennaam van Mike Rosenberg, is Nederland altijd al goed voor hem geweest. Zo werd Let It Go hier als eerste een hit en kan hij altijd rekenen op zijn trouwe Nederlandse fans. "Holland is altijd heel speciaal voor mij. Het publiek is hier veel groter dan op andere plaatsen waar ik optreed. Meestal speel ik voor 3000 tot 5000 man maar in Amsterdam is dat straks bijna het driedubbele."

Datzelfde geldt ook voor de verrassingsoptredens die Mike regelmatig geeft. Afgelopen weekeinde stond hij voor enkele duizenden mensen in het Vondelpark in Amsterdam. "Geweldig dat er zoveel mensen waren. Vorige week in Parijs deed ik hetzelfde, toen kwamen er maar iets van vijftig mensen op af."

Bedankje
Mike speelde voor zijn grote doorbrak regelmatig op straat en gaat daar gewoon mee door zolang dat kan. "Het is precies waar Passenger voor staat. Ik zou het missen als ik het niet meer deed", zegt hij. "Het is nu bovendien een manier waarop ik mijn fans kan bedanken."

Passenger gaf twee jaar geleden ook al een verrassingsoptreden in het Vondelpark. De show in de Ziggo Dome staat voor 26 oktober gepland. Een maand eerder komt zijn nieuwe album Young as the Morning, Old as The Sea uit.

Passenger trots op 'concertupgrade'
Passenger trots op 'concertupgrade' (Foto: BuzzE)