Löw: ''Wij hebben geen Italië-trauma''

Vasion

Zaterdag 2 juli om 21:00 staat de kwartfinale Duitsland tegen Italië op het programma. Ofwel Die Mannschaft tegen de Azzurri. De Italiaanse kranten drukken de Duitsers meteen op één keihard feit: Duitsland won nog nooit van Italië op een eindtoernooi.

Bondscoach Joachim Löw geeft aan geen waarde te hechten aan dergelijke statistieken. ''Wij hebben geen Italië-trauma. Het is koude koffie'', zoals Löw het zelf noemt. De keuzeheer van Die Mannschaft vindt echter wel dat het Italiaanse elftal beter is dan op het laatste EK. ''Ze maken de ruimtes achterin heel klein dat zelfs Spanje er niet door wist te komen. We zullen een tactiek moeten verzinnen om langs hun sterke verdediging te komen.'', aldus Löw op de persconferentie.

Confrontaties

In aanloop naar het EK toe werden de Azzurri's uitgenodigd in München voor een oefenwedstrijd tegen Die Mannschaft. Dat duidelijk is dat Italianen vaak niet heel veel energie in oefenwedstrijden steken, bleek toen Duitsland met een 4-1 overwinning mocht zegevieren. Drie jaar terug bleven beide ploegen steken op een 1-1 gelijkspel toen er in Milaan een oefenwedstrijd werd gespeeld. 

De laatste zege van de Azzurri op Die Mannschaft was op het EK 2012. Door twee bevliegingen van Mario Balotelli liep Die Mannschaft de finale mis. En de vierde toernooizege op Die Mannschaft werd een feit. 

Vorm

In de groepsfase waren de Azzurri te sterk voor België en Zweden, maar werd er verloren van Ierland. Regerend Europees kampioen Spanje werd daarna verslagen en dat maakte indruk.  

Die Mannschaft bleef ongeslagen in de groep, maar speelde gelijk tegen Polen. In de achtste finale werd Slowakije eenvoudig met 3-0 verslagen. 


Action Image