Elia tot medio 2018 bij Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)

Eljero Elia blijft de komende twee jaar speler van Feyenoord. Dit heeft de Rotterdamse club vandaag via de officiële kanalen bekendgemaakt. De 29-jarige aanvaller heeft zijn huidige contract, dat tot medio 2017 liep, met een jaar verlengd.

Technisch directeur Martin van Geel is blij met de contractverlenging van Elia. "Eljero is in zijn eerste jaar als Feyenoorder beslissend geweest voor het team", liet hij weten. Daarmee refereerde Van Geel onder meer naar de winnende goal in de bekerfinale van het afgelopen seizoen. "Zijn inbreng is van grote waarde geweest voor ons en we zijn daarom erg blij dat we hem langer aan Feyenoord hebben kunnen binden. Met zijn kwaliteiten en ervaring hebben we Eljero er graag bij, zeker met het oog op de Europese wedstrijden van komend seizoen."

Elia is na Kenneth Vermeer, Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena en Dirk Kuyt de vijfde belangrijke speler binnen de selectie van Feyenoord, die langer in De Kuip blijft. Van Geel: "Dat zegt iets over het vertrouwen dat deze spelers hebben in Feyenoord. Zij zijn er allemaal van overtuigd dat het winnen van de KNVB beker een stap in de richting kan zijn naar meer succes."