Grote brand bij metaalbedrijf in Tilburg

qltel

Bij Huiskes metaal aan de Centaurusweg in Tilburg woedt maandagochtend een zeer grote brand. De brand gaat gepaard met veel rook en brak rond 8:30 uur uit.

Het vuur bij het elektronica-recyclingbedrijf is volgens de brandweer ontstaan in een afvalhoop van een paar 100 ton waar veel kunststof in zit. De oorzaak is nog onduidelijk. Het afval ligt deels buiten en deels in een loods.

De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar het naastgelegen pand van CVB Recycling. Ook het nabijgelegen pand van papierhandel Heijnen ligt nog in de gevarenzone. De papierhandel werd in 2011 al eens door vuur verwoest.

De Veiligheidsregio Midden- en West Brabant adviseert iedereen in de regio Tilburg en een deel van Berkel-Enschot ramen en deuren gesloten te houden. Er is een NL-Alert verstuurd. Volgens de veiligheidsregio MWB is er niemand gewond geraakt.

Het zit Huiskes niet mee, op 7 juni was er een grote brand bij de hoofdvestiging in Waalwijk en in 2012 was er ook brand bij deze vestiging in Tilburg.