Zwemster Dekker terug in water, Kromowidjojo pijlsnel

heywoodu

Zwemster Inge Dekker is weer terug in het wedstrijdbad. Bij de 30-jarige Nederlandse werd begin dit jaar baarmoederhalskanker geconstateerd, waarna ze in maart een geslaagde operatie onderging. Inmiddels traint ze weer volop en tijdens de Sette Colli in Rome maakte Dekker dan ook haar comeback in het internationale bad.

Op de 50 meter vrije slag liet de Nederlandse vrijdag in de series een tijd van 25,23 seconden noteren, haar snelste tijd sinds december 2014. Met 25,57 ging het in de finale iets minder soepel, maar dat mocht de pret van de terugkeer niet drukken.

Ranomi Kromowidjojo bleek bij dezelfde wedstrijd steeds meer in olympische topvorm te verkeren. Met haar 24,53 in de series was ze al ruimschoots de snelste, maar in de finale haalde de olympisch kampioene pas echt uit: 24,28 seconden. Eerder dit jaar was ze overigens nog sneller. In de EK-finale in Londen zwom Kromo 24,07, slechts twee honderdsten boven de tijd die haar zowel olympisch goud in 2012 als de wereldtitel in 2013 bezorgde.