Sijsling zonder setverlies naar hoofdtoernooi Wimbledon

Boris (borisz)

Igor Sijsling heeft, net zoals vorig jaar, zich via de kwalificaties het hoofdtoernooi op Wimbledon bereikt. De als negende geplaatste Amsterdammer versloeg in de laatste voorronde de Belg Yannick Mertens (ATP-220). Het werd 6-3, 6-2 en 7-6(2).

Ook bij zijn debuut in 2011 en vorig jaar kwam Sijsling door het kwalificatietoernooi op het Londense gras. Dit was de derde keer dat Sijsling zich via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi vocht. Ditmaal verloor de 28-jarige speler geen set in zijn drie voorrondepartijen.

In 2013 en 2014 was Sijsling rechtstreeks geplaatst voor het hoofdschema. In 2013 boekte hij zijn beste Grand Slamresultaat ooit. Hij wist toen in Londen de derde ronde te behalen. Bij al zijn andere deelnames kwam de huidige nummer 118 niet voorbij de eerste ronde. Het is nog niet bekend wie hij treft in de eerste ronde. 

Sijsling is na Robin Haase de tweede Nederlandse tennisser in het hoofdtoernooi bij de mannen. Haase treft in de eerste ronde de Argentijn Diego Schwartzman. Bij de vrouwen is alleen Kiki Bertens van de partij. Zij is als 27e geplaatst en neemt het op tegen de Letse Jelena Ostapenko, de nummer 36 van de wereld.