FOK! Wat een weer..Oosten nog nattig

Stephan (Stephan5)

Goeiemorgen. We kunnen inmiddels even gaan bijkomen van al die heftige buien die er in delen van ons land zijn gevallen. De komende dagen vallen er nog wel wat buien, maar die zullen zeker niet zo zwaar meer zijn als dat ze geweest zijn. Voor vandaag zijn de natste papieren voor het oosten van ons land.

Het koufront dat ons vrijwel geruisloos is gepasseerd komt nét over de grens tot stilstand, en mogelijk gaat dat ding ook nog golven. De afgelopen nacht kon het daardoor nog wat regenen langs de oostgrens, en deze regen of regenbuien houden daar vandaag nog een deel van de dag stand. Ook onweer is niet uitgesloten. In het westen blijft het vandaag wel overwegend droog en schijnt de zon af en toe. Toch is een kleine koerswijziging van de storing nog iets om te volgen. Het kan dus kletsnat worden, óf het valt wel mee. 

Het kwik ligt tussen de 20 en 23 graden en de wind is zwak tot matig. 

Morgen kunnen er ook elders in het binnenland buien vallen en moet het kwik toch wel wat inleveren. Het wordt dan 18 graden langs de kust tot nog net 21 in Limburg.

Dit licht wisselvallige weerbeeld houden we ook begin volgende week vast. Er kan elke dag wel een enkele bui vallen, maar op veel plaatsen blijft het ook droog. De temperaturen liggen hierbij tussen de 19 en 21 graden en dat is rond normaal.

Fijn weekend!

Zon op 05:20
Zon onder 22:04
Zonkracht

7 / 4

Qltel maakte deze foto's in een laantje van het Reichswald bij Kleve.

Laantje in het Reichswald bij Kleve in Duitsland (Foto: qltel)

Laantje in het Reichswald bij Kleve in Duitsland (Foto: qltel)
De natuur staat in volle bloei zag qltel. Groen en nat.

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1967 Een windhoos trof Belgie en Noord-Brabant. In Tricht vallen 5 doden.
1975 Mozambique werdt onafhankelijk van Portugal.
1988 Nederland wint het EK Voetbal door de Sovjet-Unie met 2-0 te verslaan door doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten.
1998 Microsoft bracht Windows 98 op de markt.
2008 Belgie kreeg een nieuw soort nummerplaat. Sindsdien bestaat deze uit drie cijfers gevolgd door drie letters.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp
Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.