Verstappen heeft geleerd van Monaco

Nattekat

Max Verstappen zegt geleerd te hebben van zijn dramatische weekend in Monaco en dat hij de weekenden nu anders aanpakt dan de tijd dat hij nog bij Toro Rosso zat. De Limburger wist weliswaar direct bij zijn Red Bull-debuut de Spaanse GP te winnen, maar er waren nog lessen die geleerd moesten worden. Eén van die lessen was om niet meer voluit te gaan in iedere ronde.

In Monaco ging Verstappen over het weekend meerdere malen over de limiet, wat hem uiteindelijk een zekere puntenfinish kostte. Naar eigen zeggen doet hij het nu rustiger aan sinds Monaco, omdat het niet meer nodig is om constant op de limiet te rijden. "Ik begin de auto meer en meer te begrijpen," zei Verstappen. "We hebben een goede wagen, dus je hoeft niet meteen op de limiet te rijden omdat je altijd ruimte houdt voor verbetering."

"In Q1 bijvoorbeeld hoef je niet op 100 of 99% te rijden, met 92% ga je ook door. Gedurende anderhalf jaar moest ik vechten om naar Q3 door te gaan, dus werd er al van het begin af aan op 100% gereden. De hele aanpak is anders, en dat heeft tijd nodig om te leren. Het is een heel ander verhaal en heeft enkele weekenden nodig om onder de knie te krijgen."

Dat de Red Bull-coureur gegroeid is sinds Monaco is wel gebleken in Baku afgelopen weekend. Er was een stijgende lijn te zien tussen Q1 en Q2, en tussen Q2 en Q3, maar twee incidenten met Valtteri Bottas zorgden ervoor dat dit zich niet vertaalde in een goed rondje. Aan de hand van de telemetrie werd zelfs verwacht dat de Nederlander op P2 zou hebben gestaan als hij een foutloze ronde had gehad.

Verstappen kende een sterk weekeinde in Baku en finishte vlak achter zijn teamgenoot
Verstappen kende een sterk weekeinde in Baku en finishte vlak achter zijn teamgenoot