Bokser Lacruz één gevecht verwijderd van Olympische Spelen

heywoodu

Bokser Enrico Lacruz is nog één gevecht verwijderd van een verrassend olympisch startbewijs. De 22-jarige Nederlander zegevierde dinsdag tijdens het wereldwijde olympisch kwalificatietoernooi in Baku in de achtste finales van de klasse tot 60 kilogram.

Lacruz stond tegenover Hursand Imankuliyev uit Turkmenistan en die was hij met 2-0 de baas. In de kwartfinales wacht Hakan Erseker, een van de vele tientallen door Qatar 'gekochte' atleten: Erseker komt uit Turkije.

Bij winst en een plek in de halve finales is Lacruz zeker van de Spelen, want de top-5 van het toernooi gaat naar Rio. Als de Nederlander verliest moet hij hopen dat hij 'vijfde' wordt, iets wat op nauwelijks meer dan puur geluk is gebaseerd. Hij moet dan namelijk hopen dat Erseker het toernooi wint, terwijl er voor alle halve finalisten nauwelijks motivatie meer zal zijn: hun startbewijzen zijn immers al binnen. 

Donderdag komt Lacruz weer in actie. Dinsdag is het ook nog de beurt aan zwaargewicht Roy Korving, die aast op een plek in de halve finales. In zijn gewichtsklasse gaat alleen de winnaar naar de Spelen.