Rotterdam wil organisatie EK paardensport 2019

Boris (borisz)

Rotterdam wil de Europese kampioenschappen paardensport in 2019 organiseren. Dat heeft algemeen directeur Jan de Mooij van het CHIO Rotterdam tijdens een persbijeenkomst laten weten. De bijeenkomst stond in het teken van de komende editie van het CHIO, dat volgende week dondederdag van start gaat. Het CHIO heeft zich samen met onder meer de KNHS, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport kandidaat gesteld.

Het bid moet in oktober worden gepresenteerd en in november hoort Rotterdam of het EK op de onderdelen springen, dressuur en para-dressuur mag gaan organiseren. "Wij hebben een prachtige locatie en een ervaren organisatie, een stad die het belang van de paardensport ziet en omarmt en een land dat binnen de hippische wereld een toonaangevende positie heeft", aldus De Mooij. "Dat zijn volgens mij de juiste ingrediënten voor een succesvolle EK kandidatuur."

"We hebben in 2011 een prachtig EK Dressuur hier in Rotterdam gehad", aldus Maarten van der Heijden, Directeur Topsport paardensportbond KNHS. "Nederland heeft een toonaangevende positie in de mondiale hippische sport en was de laatste 2 jaar succesvoller dan welk ander land ter wereld. Dat is heel bijzonder. Het is geweldig dat evenementenorganisaties in ons land zien welke kansen dit biedt en daar op inspelen. Ik hoop dat de KNHS in 2019 weer mag samenwerken met één van onze nationale organizers het CHIO Rotterdam en de Gemeente Rotterdam en alle achterliggende partners om er een mooi kampioenschap van te maken."