België troeft Duitsland af om EK hockey in 2019

Redactie

Het Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen vindt in 2019 plaats in België. De Belgen kregen de voorkeur boven Duitsland. Het wordt de derde keer dat België het EK mag organiseren na 1970 (in Brussel) en 2013 (in Boom). 

De Belgische hockeybond KBHB laat weten ontzettend blij te zijn om de beste Europese dames- en herenhockeyers opnieuw in België te mogen ontvangen. "We hebben er met de stad Antwerpen, dat een uiterst stevig organisatieproject heeft voorgesteld, in ieder geval een mogelijke ijzersterke partner bij, om de spelers, de fans, de media en de sponsoren een ‘top notch’ platform aan te bieden."

EHF-voorzitter Marijke Fleuren: "In 2013 was de KBHB host van prachtige EuroHockey Championships op Braxgata HC in Boom. Sindsdien heeft de KBHB nog enorme stappen gezet in het organiseren van hockey events van wereldklasse, dankzij haar enthousiaste fans en de constante groei van de sport in België."

Het EK van 2017 wordt in Nederland georganiseerd, van 19 tot 27 augustus 2017 in het Amsterdamse Wagener Stadion. Mede voor dit evenement wordt het stadion momenteel gesloopt en opnieuw opgebouwd.