Fraser voor twee jaar naar Vitesse

Sjors (Sj0rSz)

Henk Fraser is de nieuwe hoofdtrainer van Vìtesse. De 49-jarige oefenmeester komt over van ADO Den Haag en heeft in het Gelredome een contract voor de duur van twee seizoenen getekend.

"Ik ben erg blij dat ik hoofdtrainer van Vitesse ben", liet Fraser op de officiële website van de Vitesse weten. "Dat we een contract hebben getekend voor twee seizoenen geeft een goed gevoel. Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten en potentie. Ik heb nu al zin in de eerste training. De komende weken ga ik gebruiken om goed voorbereid op het veld op Papendal te staan."

Technisch directeur Mo Allach is blij met de komst van Fraser. "Henk Fraser is een krachtig persoon en hij is een herkenbare persoonlijkheid in het Nederlands voetbal. We zijn blij dat hij naar Arnhem komt en hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

Fraser is de opvolger van Rob Maas, die in de winterstop de opvolger was van Peter Bosz. Na de komst van Maas ging het sportieve resultaat van Vitesse echter achteruit. Na afloop van de laatste speelronde in de Eredivisie liet hij dan ook weten er de brui aan te geven.