Colombia met B-ploeg verliest van Costa Rica

Redactie

Colombia is kwartfinalist van de Copa América. Het land won al twee wedstrijden en wilde ook het derde groepsduel winnend afsluiten. Daar slaagde Colombia niet in. Van Costa Rica, dat in theorie nog een kans maakte op het bereiken van de kwartfinales, werd namelijk met 2-3 verloren. Colombia had al gewonnen van de Verenigde Staten en Paraguay, maar bleek een enorm lastige kluif te hebben aan de Costaricanen.

De start van Costa Rica was vlammend, want al na twee minuten was de voorsprong daar. Het was Johan Venegas die op aangeven van Celso Borges kon afronden: 0-1. Hij werd de diepte in gestuurd door Borges, draaide om zijn as en man heen en rondde fantastisch af met een schot in de verre hoek. Lang werd er echter niet genoten van de vroege voorsprong, want vier minuten later stelde Colombia orde op zaken via Frank Fabra, 1-1.

Diezelfde Fabra was na ruim een halfuur spelen de gebeten hond toen hij de bal in zijn eigen doel werkte. Dat betekende een 1-2 voorsprong voor Costa Rica. In de 58ste minuut was het Celso Borges die uiteindelijk zelfs de 1-3 wist te maken. Marcelo Moreno deed nog wat terug, maar dat bleek niet genoeg voor Colombia.

Uiteindelijk werd er niet getreurd om de nederlaag, want Colombia was met zes punten al door naar de kwartfinales. Omdat de Verenigde Staten met 1-0 van Paraguay won, bleef Costa Rica uiteindelijk achter met een zuur gevoel.