Invaller Messi goud waard voor Argentinië

Redactie

Ook de tweede wedstrijd voor Argentinië op de Copa América Centenario heeft een zege opgeleverd. Grote man was invaller Lionel Messi, die een hattrick voor zijn rekening nam. Het werd 5-0. 

Net als in de eerste wedstrijd tegen Chili (2-1-winst) begon Lionel Messi op de bank. Tegen Panama, dat de eerste wedstrijd van Bolivia had gewonnen, zag hij zijn ploeg al snel op voorsprong komen. Nicolas Otamendi kopte een vrije trap van Angel Di Maria binnen en zorgde voor de 1-0 al in de zevende minuut.

Panama deed op zijn beurt aardig mee en kreeg ook wat kansjes. Maar daarnaast liet Panama zich ook van zijn slechte kant zien. Zes gele kaarten, waarvan er twee in korte tijd voor Anibal Cesis Godoy waren. Zodoende moest die ploeg al na 32 minuten met tien man verder.

Argentinië wist hier lang niet van te profiteren. Pas toen Messi in de 61ste minuut in het veld kwam (voor Augusto Fernandez) begon het te lopen. Kort na zijn invalbeurt schoot hij de verlossende 2-0 binnen, waarmee het verzet gebroken was. Even daarna zorgde hij met een schitterende vrije trap ook nog voor de 3-0.

In de slotfase completeerde hij zijn hattrick na een kleine solo langs enkele Panamezen. In de blessuretijd verzorgde hij ook nog de cruciale pass (als een penseelstreek) waaruit de 5-0 viel, teruggelegd door Marcos Rojo, afgemaakt door Sergio Aguero.

Door de tweede zege plaatst Argentinië zich voor de kwartfinale. Bolivia is uitgeschakeld, Panama en Chili strijden om plek twee.