Sijsling en Hogenkamp naar tweede ronde, Haase faalt in Rosmalen

Boris (borisz)

Richel Hogenkamp en Igor Sijsling hebben zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het Ricoh Open in Rosmalen. Robin Haase kwam niet over de eerste horde heen. Hij verloor van de als zevende geplaatste Gilles Müller. 

Sijsling kon na 45 minuten weer de kleedkamers opzoeken. Hij won met 6-4 en 6-0 van de Spanjaard Iñigo Cervantes. In de volgende ronde wacht servicekanon Ivo Karlovic. 

Hogenkamp debuteerde in Rosmalen. De nummer 134 van de wereld won met tweemaal 6-2 van de Japanse Eri Hozumi (WTA-219). In de volgende ronde mag ze aan de bak tegen de Amerikaanse Madison Brengle (WTA-68). Deze partij staat voor woensdag gepland. 

Haase kreeg tegen Müller in de zevende game van de eerste set nog twee breakkansen, maar de Luxemburger wist zijn game toch te houden en een tiebreak moest de beslissing gaan brengen. Haase had op 6-4 twee setpunten, maar met het aanvallende spel van Müller wist Haase geen raad. Müller pakte de tiebreak met 9-7. 

Ook in de tweede set kreeg Haase diverse breakkansen. Hij wist deze niet te verzilveren. Op 5-4 serveerde de Luxemburger de partij met zijn 24e ace uit. Müller treft in de volgende ronde Guillermo García-Lopéz. De Spanjaard bleek te sterk voor de Canadees Vasek Pospisil : 7-6(7) en 6-2.