DENK: positieve discriminatie op de arbeidsmarkt

MarcusViridis

Tunahan Kuzu van de beweging DENK is de discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt zat. Dit wil hij oplossen door allochtonen (positief) te discrimineren op de arbeidsmarkt.

Dit riep de Erdofan vandaag op BNR nieuwsradio. "Als je ziet dat meer dan dertig procent van de jongeren met een migrantachtergrond niet aan de bak komt, moet je keiharde maatregelen niet uitsluiten", aldus Kuzu, die in februari van het vorige jaar nog liet weten dat termen als 'allochtoon' en 'segregatie' afgeschaft dienen te worden. "Wij gebruiken het woord allochtoon niet meer, maar mensen met migrantenachtergrond hebben moeite met het vinden van een baan of een stage. Er wordt al sinds 1981 over gesproken, maar het blijft bij praten en er worden geen oplossingen geformuleerd".

Als het aan de AKP DENK ligt, zijn werkgevers voortaan verplicht om een bepaald percentage allochtonen aan te nemen. "Je ziet het bij overheidsfuncties vanaf een bepaalde schaal en in de top van het bedrijfsleven. Wij zijn voorstander van een quotum. Laten we eens beginnen bij tien procent".

Kuzu vindt dat het tijd is voor 'dwingende maatregelen'. De man die eerder al diverse moties indiende wegens veronderstelde discriminatie dan wel racisme, lijkt hiermee een andere koers te zijn ingeslagen.