Hockeysters opnieuw niet langs Groot-Brittannië

Redactie

De hockeydames hebben donderdag in de opnieuw niet weten te winnen van Groot-Brittannië. Na de 1-2 nederlaag van afgelopen dinsdag bleef Oranje dit keer steken op 1-1. De Britten maakten de gelijkmaker pas drie minuten voor tijd. Namens Nederland scoorde Eva de Goede in het eerste kwart uit een strafbal.

Van de 24 speelsters die tot de trainingsgroep van Alyson Annan behoren, zaten er zes op de tribune: Joyce Sombroek, Marloes Keetels, Kelly Jonker, Laurien Leurink, Caia van Maasakker en Willemijn Bos. Anne Veenendaal keepte de hele wedstrijd. 

In de slotfase gaf Oranje de overwinning toch uit handen. Alex Danson schoot drie  minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Na afloop van de wedstrijd hielden beide ploegen een shoot-out-serie. Oranje won met 4-2. Margot van Geffen, Lidewij Welten, Kitty van Male en Lauren Stam scoorden, Maria Verschoor miste. Anne Veenendaal stopte 3 shoot-outs. 

Volgende week staan er nieuwe oefenwedstrijd gepland. De hockeysters nemen het dan twee keer op tegen de Verenigde Staten. Ook zal er nog een duel tegen Nieuw-Zeeland gespeeld gaan worden. De ploeg zal daarna naar Londen afreizen voor de Champions Trophy.