Djokovic halve finalist in Parijs

Peterselieman

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve finale van Roland Garros. De nummer een van de wereld won met 6-3, 7-5 en 6-3 van Tomás Berdych en in hierdoor nog steeds in de race om het enige grandslamtoernooi te winnen dat hij nog mist.

De wedstrijd begon met de service mee, totdat Djokovic het tempo opschroefde en enkele magische ballen uit zijn hoge hoed toverde. De Serviër won hierdoor zes games op rij. Berdych knokte zich terug tot 4-4 in de tweede set en even later 5-5. Djokovic sloeg daarna op love toe en pakte zo ook de tweede set.

In het derde bedrijf werd de nummer een van de wereld direct op love gebroken, maar sloeg in de game daarna direct terug. Bij de stand van 3-3 werd de partij kort onderbroken door regenval. Daarna leverde Berdych op ongelukkige wijze zijn service in en was de partij gespeeld.

In de halve finale neemt Djokovic het op tegen Dominic Thiem (ATP-15). De Oostenrijker was de Belg David Goffin (ATP-13) in een spannende partij nipt de baas: 4-6, 7-6 (7), 6-4 en 6-1. Zo kwam Thiem in de eerste set 4-2 voor, maar was het Goffin die uiteindelijk de set pakte. In de tweede set was dit andersom, waarbij Thiem in de tiebreak toesloeg. Goffin wist in de derde set op een 4-2 voorsprong te komen, maar Thiem brak terug en hengelde vervolgens de wedstrijd eenvoudig binnen.

De andere halve finale gaat tussen Andy Murray en Stan Wawrinka. Murray klopte Richard Gasquet met 5-7, 7-6(3), 6-0 en 6-2. Wawrinka, de winnaar van vorig jaar, klopte Albert Ramos-Vinolas in 6-2, 6-1 en 7-6(7).