Spanje met grote cijfers langs Zuid-Korea

Redactie

Spanje heeft vertrouwen getankt tegen Zuid-Korea. De ploeg van Vicente Del Bosque haalde flink uit tegen de Aziaten: 6-1. Del Bosque maakte in het duel met Zuid-Korea nog geen gebruik van de spelers die afgelopen zaterdag in actie kwamen tijdens de Champions League-finale. Wel waren spelers als Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas en Iker Casillas vanaf de aftrap aanwezig.

Spanje nam al vroeg het initiatief in Salzburg en speelde grotendeels op de helft van Zuid-Korea. Spits Álvaro Morata leek de score na twintig minuten te openen, maar hij stond buitenspel. Na een halfuur brak David Silva wel de ban met een schitterende vrije trap in de kruising. Twee minuten later verdubbelde Fàbregas de voorsprong, na een defensieve fout bij Zuid-Korea.

Nog voor rust maakte Celta-aanvaller Nolito de 3-0 door op aangeven van Cesar Azpilicueta de bal door de benen van doelman Kim te spelen. Na de pauze bracht Del Bosque vier nieuwe krachten binnen de lijnen, waaronder Thiago Alcántara en Sergio Busquets.

Morata kopte vijf minuten na rust de 4-0 binnen uit een corner van Thiago en vier minuten daarna was het weer de beurt aan Nolito. Zuid-Korea deed vervolgens wat terug, toen Se-Jong Ju via een Spaans been de 5-1 maakte. Het slotakkoord was echter voor Spanje, toen Morata de doelman omspeelde en uit een lastige hoek de zesde voor La Roja maakte.