Ouders laten kind achter tussen beren

MarcusViridis

Japan is in rep en roer omdat een 7-jarig jochie spoorloos is geraakt in een nogal afgelegen gebied op het eiland Hokkaido. De ouders van het ventje hebben nu toegegeven dat ze Yamato Tanooka zaterdag in het bos hebben achtergelaten. Hij was stout.

Er wordt gevreesd voor zijn leven. De laatste tijd heeft het nogal hard geregend in het gebied, bovendien zijn op de plek waar Yamato voor het laatst gezien is, berensporen gevonden. De jongen is aan zijn lot overgelaten, met slechts een t-shirt en een spijkerbroek op zijn lijf. In de avond kan het daar 7 graden Celsius worden.

In de eerste instantie hadden zijn ouders de autoriteiten laten weten dat Yamato was verdwaald terwijl ze met het gezin planten aan het zoeken waren. Pas later kwam de aap uit de mouw: Takayuki en zijn vrouw bekenden dat ze het vervelende gedrag van hun oopappel spuugzat waren en hem maar in het bos hadden gelaten als straf. Ze reden weg, maar keerden na vijf minuten (naar eigen zeggen) terug om hem weer op te halen. Toen was het kwaad helaas al geschied. Yamato was onvindbaar.

Inmiddels doorzoeken honderden politieagenten, militairen en vrijwilligers het beerrijke gebied. Tot nu toe heeft men geen enkel aanknopingspunt.

De ouders van Yamato worden behoorlijk verketterd op de Japanse sociale media. Hen wordt onverantwoordelijk gedrag verweten. Velen bidden via hetzelfde medium op een veilige terugkeer van het mannetje.