FOK! Wat een weer: buien in het oosten

Monique Verlind (DJMO)

Buien in het binnenland.

Het is deze dagen heel lastig om een goede weersvoorspelling te maken. Een depressie ligt boven Duitsland en die blijft een beetje ter plaatse watertrappelen. Gisteren zagen we dat die ruim ten zuiden van ons bleef, zodat alle buien alleen over Brabant en Limburg, zo naar België trokken. De bedoeling is dat hij nu gaat opvullen, maar wel iets noordelijker komt. De onstabiele lucht schuift dus ook iets naar het noorden op. In principe wil dat zeggen dat vandaag de buien nu ook richting Gelderland en Overijssel kunnen komen. Misschien pikt ook Utrecht er nog wat van mee. Buienliefhebbers in het westen en noorden moet ik toch weer teleurstellen: het zit er gewoon niet in. Aan de ene kant zit die depressie te ver weg, aan de andere kant is er de koelere lucht vanaf het IJsselmeer en/of de Waddenzee c.q Noordzee. Over het algemeen liggen de temperaturen tussen de 19 en 25 graden. De wind blijft in de noordoosthoek en is in het binnenland matig, langs de kust vrij krachtig. 

Ik begrijp het. Voor weerliefhebbers in het westen is het heel frustrerend en dan spreek ik ook voor mijzelf (Stephan5). De temperatuur hoeft niet eens van belang te zijn, want ook hier in Haarlem was het gisteren bijna 24 graden.

Ook de komende dagen blijft deze situatie in stand. De onstabiele lucht blijft dicht in de buurt. Buien gaan er zeker vallen, maar of er ook maar 1 druppel in het westen en noordwesten valt, dat denk ik niet. 

Zon op 05:24
Zon onder 21:51
Zonkracht

7 / 3

Een archieffoto van qltel in de aanbieding vandaag. 

zendmast in het Sauerland (Foto: qltel)
Zendmast in het Sauerland (Foto: qltel)

 

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1793 De Jakobijnn grepen de macht in Frankrijk en zetten hierbij de Girondijnen af. Het was het begin van het schrikbewind.
1896 Guglielmo Marconi kreeg patent op zijn uitvinding draadloze telegrafie.
1952 Elizabeth II werd tot koningin van Engeland gekroond. Het was de eerste kroning die live op televisie te volgen was.
1973 Koningin Juliana opende het Van Gogh museum in Amsterdam. 
2003 De Mars Express werd gelanceerd vanaf basis Baikonoer


Mars Express